Župan Miletić: Pojedini županijski EU projekti su ocijenjeni kao najbolji

Župan Miletić: Pojedini županijski EU projekti su ocijenjeni kao najbolji

U Kinu Valli, u Puli, danas se održava Informativna radionica „Program prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2021.-2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te u suradnji s Upravljačkim tijelom, Zajedničkim tajništvom Programa i Regionalnim koordinatorom Istarske županije za europske programe i fondove. Cilj radionice je upoznati potencijalne prijavitelje sa sadržajem Programa te pravovremenom pripremom za prijavu na 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

U uvodnom dijelu, brojne prisutne je pozdravio istarski župan Boris Miletić zaželjevši im plodonosnu radionicu te uspješnu prijavu projekata.

„U proteklih 20 godina Istarska županija i istarski dionici sudjelovali su vrlo aktivno i uspješno u brojnim programima prekogranične suradnje, poput programa IPA iz pretpristupnog razdoblja ili sada onog prekogranične suradnje Interreg. Posebno mi je drago da su pojedini naši projekti ocijenjeni kao najbolji EU projekti u Hrvatskoj. Pred nama su brojne nove mogućnosti, posebice sada kada je Republika Hrvatska ostvarila sve svoje strateške ciljeve, prvo ulaskom u NATO, potom u Europsku uniju, a od nedavno i u Schengenski prostor te Eurozonu. Možemo reći da je naša država u potpunosti integrirana u veliku europsku obitelj država, gdje i pripada“, poručio je župan.

Program prekogranične suradnje Interreg  Italija - Hrvatska 2021.-2027. objavio je 28. studenoga 2022. godine 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je namijenjen za dvije vrste projekata: Standard i Small-scale projekte.

Ukupna financijska alokacija za 1. Poziv iznosi 80.000.000,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz stopu sufinanciranja od 80 %.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je:

•    od 28. studenoga 2022. do 20. ožujka 2023. do 14:00 (CET) za Standard projekte
•    od 28. studenoga 2022. do 28. veljače 2023. do 14:00 (CET) za Small-scale projekte

Detaljnije informacije o pozivu i natječajna dokumentacija objavljeni su na službenoj mrežnoj stranici Programa.

Galerija fotografija