Pula: Uskoro izgradnja ribarskog gata u luci Umag

Pula: Uskoro izgradnja ribarskog gata u luci Umag

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić, gradonačelnik Umaga Vlado Kraljević, saborski zastupnik Lino Červar i predsjednik ribarske zadruge "Sargus" Umag Danijel Kolec izvijestili  su novinare o izgradnji ribarskog gata u luci Umag za što je  Vlada Republike Hrvatske osigurala 11 milijuna kuna. Kako se očekuje, radovi na njegovoj izgradnji trebali bi započeti za  mjesec dana.

S ribarskim gatom, a tu treba dodati i porečku veletržnicu riba, napokon dolaze bolji dana za istarske ribare, istaknuo je u uvodnom izlaganju župan Jakovčić.

Saborski je zastupnik Lino Červar  naglasio važnost tog projekta u svijetlu zajedništva svih u Istri, gdje je isključen  politički marketing.

O njegovoj je važnosti govorio i umaški gradonačelnik, jer s njime započinje  uređenje i vrednovanje  ribarske luke u Umagu, jedne od većih na Jadranu.

O timskom radu, koji je doveo do rezultata, govorio je u ime ribara  Danijel Kolec, i izrazio zadovoljstvo što će  profesionalni ribari imati dobro uređeno iskrcajno mjesto za ribu  koje će udovoljavati  suvremenim standardima.