Pula: Izaslanstvo Istarske županije posjetilo Lentos Kunst Museum u Linzu

Pula: Izaslanstvo Istarske županije posjetilo Lentos Kunst Museum u Linzu

U sklopu međunarodne suradnje, te skorog osnivanja  Muzeja moderne  i suvremene umjetnosti Istre ( MMSUI ),  izaslanstvo Istarske županije posjetilo je u ponedjeljak, 12. veljače, Linz ( Austrija ) i tamošnji  Lentos  Kunst Museum,  te razgledavalo izložbu "Muzeji za  21. stoljeće: koncepti, projekti, zgrade". O tom su posjetu danas izvijestili novinare Lucija Debeljuh, članica Poglavarstva Istarske županije zadužena za kulturu, Vladimir Torbica, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za kulturu i Davor Kliman, ravnatelj Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Pula.

Cilj je posjeta upoznavanje s iskustvima drugih u organizaciji i prezentaciji djela suvremene umjetnosti, naglasila je Lucija Debeljuh. O  ulozi muzeja u promicanju  kulture općenito govorio je Davor Kliman, istaknuvši da  budući Muzej moderne i suvremene umjetnosti neće biti samo  čuvalište slika, već mjesto  raznih kulturnih događanja, koje treba živjeti  365 dana u godini.

Važno je da su uz političare, na stručnom izletu bili i kulturnjaci, koji će novim inicijativama, kao što su umrežavanja  raznih muzeja u Istri, te novim postavama  pridonijeti  obogaćivanju kulturnog života. A  Lentos Kunst Museum je dobar primjer za to - naglasio je Vladimir Torbica.

Dijalog o daljnjim aktivnostima na osnivanju Muzeja moderne  i suvremene umjetnosti Istre nastavit će se na  Saboru kulture, koji će se održati  23. i 24. ožujka ove godine.