Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Svetvinčenat za potrebe uvođenja jednosmjenske nastave

Cilj projekta: Svrha projekta je unaprijediti kvalitetu obrazovanja i obrazovnih ishoda učenika s područja općine Svetvinčenat kroz uvođenje jednosmjenske nastave i stvaranje uvjeta za provođenje cjelodnevne škole u OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići. Projektom su predviđene aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje postojećih prostorija OŠ Svetvinčenat, izgradnja školske sportske dvorane te izgradnja školskih vanjskih igrališta, zajedno s nabavkom opreme. Na taj način proširit će se postojeći infrastrukturni kapaciteti Osnovne škole Svetvinčenat te osigurati potreban školski prostor za rad škole s 8 razrednih odjela, što će omogućiti uvođenje nastave u jednoj smjeni za učenike OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići.

Korisnik: Istarska županija

Partneri: Općina Svetvinčenat, Osnovna škola Svetvinčenat

Razdoblje provedbe projekta: 13.8.2022. - 13.3.2026.

Ukupna vrijednost projekta: 4.374.243,67 EUR

Bespovratna sredstva: 3.723.989,20 EUR (NPOO 2021.- 2026.)

Rezultati projekta: Osigurani infrastrukturni i materijalni kapaciteti za uvođenje jednosmjenske nastave u OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići, odnosno rekonstruirane i opremljene postojeće prostorije OŠ Svetvinčenat, izgrađena i opremljena školska sportska dvorana, kao i vanjska školska igrališta.

Projekt financira Europska unija kroz NextGenerationEU, odnosno Nacionalni plan oporavka i otpornosti RH 2021.-2026.